Wanddecoratie

Uw digitale bestanden professioneel af laten drukken op bijzondere materialen.

We kijken eerst naar de toepassing van het product. Om erachter te komen welke materialen het best gebruikt kunnen worden is het erg belangrijk om de juiste vragen te stellen.

 • Waarvoor wordt het gebruikt?
 • Is het voor binnen- of buitengebruik?
 • Wil u glans of mat?
 • Glad of structuur?
 • Moet het waterbestendig zijn?
 • Is kras vast een vereiste?
 • Is het belangrijk dat de materialen lichtdoorlatend zijn?
 • Moeten de materialen aan een bepaalde brandklasse voldoen?

Wij drukken af op: 

Canvas:

Laat je foto haarscherp printen op canvasdoek en laat het spannen op echte spielatten. Bij ons zijn de prints kleurecht. Verkleuring zal dus niet snel optreden. Bovendien zijn onze foto’s op canvas eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. Zo is het canvasdoek gemakkelijk schoon te maken en gaat het langer mee.

Onze fine art canvas heeft een matte uitstraling. Het doek wordt gespannen op een 2cm of 4cm frame, al dan niet met een baklijst. De randen worden doorlopend geprint.

Museumacrylaat (Fine art):

Ten opzichte van UV printen heeft een Epson-print veel meer detail, heldere kleuren, mooiere overgang van lichte naar donkere kleuren en een breder kleurbereik. Vooral bij zwart/wit beelden is dit duidelijk te zien, doordat Epson photozwart en matzwart als extra kleur heeft. Daarbij geeft de fabrikant, bij binnen gebruik, een lichtechtheid tot 75 jaar voor kleurafdrukken. Deze techniek wordt veel gebruikt voor kunstprints en prints voor de fotograaf.

Nadat de foto geprint is, zal deze verder afgewerkt moeten worden door de print bijvoorbeeld op dibond te plakken, ook wel sandwichen genoemd. Een foto kunnen we tevens plakken tussen dibond en plexiglas (Fine art plexiglas).

Diamant glas:

Diamantglas is extreem helder. Het zorgt ervoor dat jouw foto’s eruitzien zoals je wilt dat ze eruitzien. Zwart/wit foto’s komen perfect tot hun recht, omdat er vrijwel geen groene gloed in zit zoals bij standaard glas. Ook de kleuren komen op glas helderder en intenser over dan een foto op plexiglas of acrylaat. Daarnaast zijn de randen van het glas gepolijst voor een sublieme afwerking van uw foto.

Aluminium (Dibond BF):

Een foto op Dibond BF wordt ook wel een print op geborsteld aluminium genoemd. De afbeelding wordt zonder witte inkt geprint, zodat al het wit in de afbeelding een metaalachtige look krijgt. Daarnaast zijn de inkten transparant. Bij de lichte partijen schijnt de borstelstructuur door de afbeelding heen. Een print op Dibond BF geeft het geheel een bijzonder stoere uitstraling.

Dibond (Parelmoer metaal):

Een matte uitstraling en extreme duurzaamheid komen samen in dit paneel, gemaakt van gerecycled PE met 2 aluminium toplagen. Plaat met een witte toplaag. Dus wit blijft wit.

Pure metal:

Wij bedrukken het aluminium met een Fine Art UV print. Dit zorgt voor een haarscherpe afdruk. 

De oppervlakte van het aluminium is zeer strak en zwanenwit van kleur. De kleur wit uit je foto wordt niet afgedrukt maar zal een hoogglans effect hebben. Een fantastisch effect bij vrijstaande beelden.

De standaard afgeronde hoeken maken van jouw wanddecoratie een waar kunstwerk.

De aluminium panelen zijn ultradun en maar 1.5 mm dik, Dit geeft een chique en elegante uitstraling.

 • Bedrukking door Fine Art UV print
 • 100% aluminium
 • Duurzamer dan dibond.
 • Beste kwaliteit coating
 • Het wit heeft een schitterende glans
 • Afgeronde hoeken
 • Ultradun

Wij monteren op alle panelen een ophangsysteem. Je hebt de keuze tussen een aluminium blind ophangsysteem of een aluminium profiel. Bij grotere formaten adviseren we een aluminium profiel.

Pure Metal Rond:

Naast panelen met afgeronde hoeken bieden wij ook wandcirkels aan. De wandcirkels worden bij ons op maat gefreesd. Wij voeren standaardformaten van klein tot groot. Voor aan de achterzijde, de keuze voor een aluminium blind ophangsysteem of een aluminium profiel.

Ronde vormen zijn op dit moment de trend voor aan je muur. Ideaal om ook setjes van te maken met meerdere beelden.

Let wel op, een afbeelding op een cirkel kan altijd iets uit het lood hangen, maar dit geeft juist een speels effect.